Kulplu Sunum Tepsi M2 Seramik Bisküvi
Zarif formu ve kulplu yapısıyla öne çıkan Kulplu Sunum Tepsi M2 Seramik Bisküvi, servis ve dekoratif sunumlar için hazırlanmış sırsız seramik bisküvi üründür.
Uzun ve dengeli yüzeyi; meze, sushi, peynir, tatlı ve aperatif sunumlarının yanı sıra takı, mum ve küçük dekoratif objelerin sergilenmesi için de uygundur. Büyük ve küçük boy seçenekleri sayesinde farklı masa düzenlerine ve tasarım ihtiyaçlarına uyum sağlar.
ÖNEMLİ NOT: Bu ürün sırsız ve gözenekli seramik bisküvi formundadır. Gıda ile temasa uygun, hijyenik ve dayanıklı bir sunum tepsisi haline gelmesi için gıda temasına uygun seramik sırlarıyla kaplanması ve kullanılan sırın önerilen sıcaklığında yeniden fırınlanması gerekir.
Boy Seçenekleri ve Ölçüler
Büyük Boy
- Ölçüler: 31,5 × 23 cm
- Yükseklik: 3,5 cm
- Ortalama ağırlık: 720 g (±%2)
Küçük Boy
- Ölçüler: 32 × 15 cm
- Yükseklik: 2,5 cm
- Ortalama ağırlık: 570 g (±%2)
Kulplu yapısı tepsinin görsel karakterini güçlendirirken, geniş yüzeyi boya, desen ve sır uygulamaları için elverişli bir alan sunar. İki farklı boy birlikte kullanılarak uyumlu bir servis seti oluşturulabilir.
Boyama ve Sırlama Uygulamaları
Sır Altı Boya Uygulaması
- Seramik ve çini bisküvilere uygun sır altı boyalarla renklendirilebilir.
- Geniş yüzeye bitkisel motifler, geometrik desenler, yazılar ve serbest fırça çalışmaları uygulanabilir.
- Kulplar, ana yüzeyden farklı veya tamamlayıcı renklerle tasarlanabilir.
- Boyama öncesinde yüzeydeki tozlar temiz ve kuru bir fırçayla alınmalıdır.
- Sır altı boya uygulamasından sonra ürün uygun şeffaf veya renkli sırla kaplanmalıdır.
Seramik Sır Uygulaması
- Seramik bisküvi ürünlerde seramik sırları kullanılmalıdır.
- Uygun ürünlerle yapılan uygulamalarda yaklaşık 1040–1050°C aralığı tercih edilebilir.
- Sırlama işlemi yüzeye pürüzsüzlük, renk derinliği ve daha dayanıklı bir yapı kazandırır.
- Gıda ile temas edecek yüzey tamamen ve dengeli şekilde gıda temasına uygun sırla kaplanmalıdır.
- Ürünün fırın rafına temas eden taban bölümünde sır bırakılmamalıdır.
Çini Boyama ve Sırlama
- Çini boyaları ve tahrir uygulamalarıyla geleneksel veya modern desenler çalışılabilir.
- Yaklaşık 900–920°C aralığında çalışan çini ürünleri kullanılacaksa bisküvi ve sır uyumu önceden test edilmelidir.
- Fırınlama sıcaklığı kullanılan boya ve sırın teknik bilgilerine göre belirlenmelidir.
Akrilik Boya ile Dekoratif Kullanım
- Fırınlama yapılmayacak dekoratif çalışmalarda akrilik veya hobi boyaları kullanılabilir.
- Boyama sonrasında yüzeyi korumak için uygun bir dekoratif vernik uygulanabilir.
- Akrilik boya ile tamamlanan ürün yalnızca dekoratif tepsi veya düzenleyici olarak kullanılmalıdır.
- Temizlik işlemi kuru veya hafif nemli yumuşak bezle yapılmalıdır.
DEKORATİF KULLANIM UYARISI: Akrilik boya veya dekoratif vernik uygulanan ürünler gıda tüketimi için uygun değildir. Bu yöntemle tamamlanan tepsi yalnızca dekoratif amaçlarla kullanılmalıdır.
Kullanım ve Tasarım Fikirleri
- Servis sunumu: Uygun sır ve fırınlama sonrasında meze, sushi, peynir, tatlı ve aperatif sunumlarında kullanılabilir.
- Çay ve kahve servisi: Fincan, bardak ve küçük ikramların sunumunda değerlendirilebilir.
- Dekoratif tepsi: Mum, anahtar, takı ve küçük objelerin düzenlenmesinde kullanılabilir.
- Restoran ve kafe sunumları: Minimal formuyla modern masa düzenlerine uyum sağlar.
- Atölye çalışmaları: Geniş ve düz yüzeyi sayesinde boya, sır ve desen denemeleri için uygundur.
- Set oluşturma: Büyük ve küçük boy aynı renk veya desen grubunda tamamlanabilir.
- Kişiselleştirilmiş hediye: İsim, tarih veya özel desen eklenerek özgün bir ürüne dönüştürülebilir.
El İşçiliği ve Ürün Farklılıkları
Ürünler 1050°C’de bisküvi pişirimi yapılmış olarak teslim edilir. Döküm ve üretim süreçleri nedeniyle ürünler arasında küçük ölçü, ağırlık, kalınlık, yüzey dokusu ve ton farklılıkları görülebilir.
Kulplarda, kenarlarda ve taban bölümünde üretime bağlı küçük farklılıklar bulunabilir. Bu farklılıklar seramik üretimin doğal karakterini yansıtır ve ürünün kullanımını engelleyen bir kusur olarak değerlendirilmez.
Fırınlama ve Uygulama Notları
- Boyama ve sırlama öncesinde yüzey toz, kir ve yağdan arındırılmalıdır.
- Nemli süngerle temizlik yapılırsa ürün uygulama öncesinde tamamen kurutulmalıdır.
- Kullanılan boya, sır, uygulama kalınlığı ve fırın programı nihai sonucu etkileyebilir.
- Çini ve seramik sırları farklı sıcaklıklarda geliştiği için doğru ürün ve pişirim aralığı seçilmelidir.
- Kulplarda, kenarlarda ve geniş yüzeyde aşırı sır birikmemesine dikkat edilmelidir.
- Ürünün fırın rafına temas eden taban bölümünde sır bırakılmamalıdır.
- Toplu uygulamalardan önce benzer bir seramik bisküvi parçası üzerinde test yapılması önerilir.
- Uyumsuz sır kullanımı veya hatalı fırınlama sonucunda oluşabilecek sorunlar uygulayıcının sorumluluğundadır.
TEST TAVSİYESİ: Kullanılacak boya ve sırın ürünle uyumunu, pişirim sonucunu, gıda temasına uygunluğunu ve nihai renkleri görmek için uygulama öncesinde küçük bir test çalışması yapılması önerilir.