Baykuş V3 Tabtab Alçı Kalıp
Baykuş V3 Tabtab Alçı Kalıp
Baykuş V3 Tabtab Alçı Kalıp
Baykuş V3 Tabtab Alçı Kalıp

Baykuş V3 Tabtab Alçı Kalıp (R11879)

4.5
Marka : Ceramingo
Fiyat : 35,00€
Barkod : 8681910648074
ÜCRETSİZ KARGO MAVİ
Seramik Bisküvi Modeli Mevcut Bu ürünün seramik bisküvi modeli de bulunmaktadır.
İncele

ADET

Artır Azalt

Baykuş Tab Tab Alçı Kalıp

Baykuş formunda dekoratif seramik objelerin üretimi için hazırlanmış tek parçalı alçı kalıptır. Arkası düz ürün formu sayesinde duvar dekorasyonu, dekoratif levha, pano ve tematik seramik çalışmalarında kullanılabilir. Kalıp, hem Tab Tab (basma) yöntemiyle hem de döküm yöntemiyle üretime uygundur.

Çıkan Ürün Ölçüsü 20 × 12 cm
Kalıp Parça Sayısı 1 Parça
Üretim Yöntemi Tab Tab (Basma) / Döküm
Ürün Yapısı Arkası Düz
Ölçü Bilgisi: Çıkan ürün ölçüleri seramik bisküvi ürün üzerinden alınmıştır. Kullanılan çamurun çekme oranına ve pişirim derecesine bağlı olarak nihai ürün ölçülerinde farklılık oluşabilir.

Tab Tab (Vakumlu Çamur) Kullanımı

Kalıp, vakumlu seramik çamuru ile Tab Tab yöntemi kullanılarak üretime uygundur. Hazırlanan çamur kalıp yüzeyine yerleştirilerek kontrollü şekilde bastırılmalı ve baykuş formundaki tüm detaylara ulaşması sağlanmalıdır.

  • Vakumlu çamur kalıp yüzeyine uygun miktarda yerleştirilmelidir.
  • Çamur, formun tüm detaylarına ulaşacak şekilde el ile bastırılmalıdır.
  • Fazla çamur kontrollü şekilde temizlenmelidir.
  • Ürün yeterli sertliğe ulaştığında kalıptan dikkatlice ayrılmalıdır.
  • Tab Tab yöntemi, seri ve pratik üretim için kullanılabilir.

Döküm Çamuru Kullanımı

Döküm yöntemiyle kullanımda kalıp; çini, seramik, stoneware ve porselen döküm çamurları ile kullanılabilir. Kullanılacak çamurun yapısına göre ürünün et kalınlığı ve döküm süresi değişir.

  • Döküm öncesinde çamurun homojen şekilde karıştırılması tavsiye edilir.
  • Döküm çamuru kalıba kontrollü şekilde doldurulmalıdır.
  • Çamurun baykuş formundaki tüm yüzey detaylarına ulaşması sağlanmalıdır.
  • Döküm yönteminde kuruma süresi Tab Tab yöntemine göre daha uzun olabilir.
  • Kalıbın dökümler arasında yeterince kurumasına izin verilmelidir.
Dikkat: Döküm uygulamalarında taş tozu, alçı, beton, reçine ve benzeri seramik dışı döküm malzemeleri için uygun değildir.

Kullanım ve Kurutma

Yaş Kalıp Uyarısı: Üretim yoğunluğuna bağlı olarak kalıp bazı durumlarda henüz nemli veya yaş halde gönderilebilir. Bu durumda kullanılmadan önce hava alan bir ortamda 1–2 gün serbest kurumaya bırakılmalıdır.

Nakliye sırasında kalıbın dış yüzeyinde, kenarlarında veya köşelerinde küçük deformasyonlar oluşabilir. Ürünün şekillendirildiği yüzeyde ve form detaylarında ürüne yansıyacak veya üretime engel olacak bir hasar bulunmuyorsa kalıp kullanılabilir.

Kalıp Ömrü: Kalıbın kullanım ömrü; kullanılan çamur, üretim yöntemi, kullanım sıklığı ve kurutma koşullarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR